Latino vibes at Buena Vista Restaurant
Restaurantul meu preferat din toate timpurile este cu siguranta Buena Vista, o taverna cu specific sud-american din Iasi. Daca ultimul articol din seria restaurantelor cu specific internationale era despre Salsa si mancarea mexicana, acum vom cobora mai la sud, spre Basilia, Argentina sau Columbia pentru a explora delicatesele lor culinare, pe care eu pur si simplu le ador.Prima data cand am intrat in acest restaurant am fost impresionata de cat de multe elementele decorative pot exista intr-o singura camera. In fiecare incapere erau nenumarate detalii ornamentale care ma trimiteau imediat cu gandul la atmosfera sud americana. Tablori, sculpturi, statuete, masti, sombrero si mai ales tobe! Cred ca de cand am participat recent la un workshop de tobe, am ramas obsedata de acest instrument, pentru ca pana acum nu le-am observat pe cele de la Buena Vista. Le-am vazut de abia acum, dupa multe vizite, si imediat le-am imprumutat sa ma joc putin cu ele.


In ceea ce priveste mancarea, nu pot sa spun decat WOW! Gusturile difera foarte mult de la o persoana la alta, dar eu am iubit tot ce am incercat aici pana acum. Cred ca cel mai mult ma atrage noutatea si originalitatea retetelor. De 80% din ele nu mai auzisem niciodata, iar oferta este mult mai bogata decat la Salsa, restaurantul mexican (click aici). Meniurile aratau si ele foarte frumos, tot in aceeasi atmosfera, cu o coperta groasa din piele de vita, care ma ducea cu gandul la luptele cu tauri aduse de spanioli in America latina. La ultima vizita la Buena Vista am comandat una dintre felurile mele de mancare preferate: pui cu legume in vad de lut. De abia pot sa ma gandesc la gustul acelei specialitati ca deja mi se face pofta! Pui, porumb, rosii, pastai si un sos dulce-acrisor, aduse la masa intr-un vas de lut incins! Mmmm.... Cu siguranta ma voi intoarce sa mai mananc o data asta!


Restaurantul are si o terasa la etaj, unde vara este foarte placut sa te relaxezi cu o bere exotica si rece in mana, sau in cazul meu, o mancacioasa incurabila, cu un tort de ciocolata si banane pe masa (chocobanana). Off topic: maine si poimaine cica ninge in Iasi! Fantezia mea cu tortul de banane pe terasa tocmai s-a stins...Sper ca intr-o zi chiar voi ajunge cu adevarat in America de Sud si voi explora magia acestei bucatarii exotice!

I haven't been everywhere, but it's on my list,

NINA


You Might Also Like:
DSC_0393_edited
IMG_4099
DSC_0497_edited
IMG_4107_edited
IMG_4069_edited
IMG_1102_edited
IMG_1100 (1)_edited

© 2017 by Travel with Nina.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now