Cum sa vizitezi 3 atractii in Roma cu 7,5 euro


Dintre toate orasele pe care le-am vizitat pana acum, Roma mi s-a parut cel mai ieftin din punct de vedere al cazarii (am platit doar 95 de lei pentru 3 nopti, deci aproape 30 de lei/noapte la un apartament de pe AIRBNB), al mancarii (la o cafenea de langa cazarea noastra un espresso era doar 80 centi, deci aproximativ 3,5 lei) si chiar al monumentelor turistice.Cum sunt pasionata de promotii si tot ce inseamna "a salva bani" am descoperit imediat o oferta atractiva si anume trei atractii turistice la doar 7,5 euro, deci 2,5 euro pentru fiecare dintre ele. Un pret foarte mic! Pretul redus este valabil doar pentru studentii din Uniunea Europeana cu varsta pana in 25 ani, pe baza unui card international care atesta acest statut, dar chiar si pentru restul vizitatorilor pretul ar fi fost destul de avantajos, si anume: 12 euro. Cele trei atractii incluse in acest pret sunt: Coloseumul, forumul roman si dealul Palatino. Pe langa beneficiul pretului redus, biletul este valabil doua zile, deci nu a fost nevoie sa ma grabesc pentru a le vedea pe toate trei si am putut sa ma plimb in liniste.


1. Coloseumul sau Il Colosseo, cum ii spun italienii, a fost primul punct unde ne-am oprit. Cand eram mai mica am vazut filmul Gladiatorul si chiar imi amintesc ca m-au impresionat atunci scenele de violenta si ideea ca au existat candva vremuri cand acele scene erau reale. Acum, vazand Coloseumul in realitate, mi-am imaginat inca o data ce se intampla acolo acum doua mii de ani, cum oamenii se animau vazand sangele varsat de gladiatorii care se luptau intre ei sau cu animalele de prada. Constructia este cu adevarat impunatoare, insusi termenul coloseum provenind din cuvantul latin colosseum, care inseamna"colosal".

2. Urmatoarea destinatie a fost forumul roman, care, dupa parerea mea, a fost cel mai frumos loc pe care l-am vizitat pe parcusul excursiei, mai ales ca antichitatea este epoca mea preferata. In Roma antica aici se desfasurau activitatile de comert, intalnirile religioase si administrarea justitiei, fiind deci centrul vechiului oras. Localizat intre dealurile Palatin si Capitolin, forumul roman era considerat in antichitate cel mai important loc de intalnire din lume. In prezent aici se mai gasesc statui ale personalitatilor de atunci si ruinele vechilor cladiri si a scenelor de unde oratorii predicau pe diferite teme.

3. La fel ca si Iasi, Roma este "orasul celor 7 coline" : Aventin, Palatin, Quirinal, Viminal, Caelius, Esquillin si Capitoliu. Ultima atractie turistica inclusa in cei 7,5 euro a fost dealul Palatin. De aici se vede intrega Roma, mai ales forumul roman si coloseumul. Colina este un adevarat loc de relaxare datorita vegetatiei si faunei. Pe intreg dealul erau palmieri si plantatii de portocali incarcati cu fructe ce colorau frumos peisajul, iar pe crengile copacilor stateau cocotati prihori portocalii camuflati printre portocale. Cand am plecat in excursie la Iasi erau -18°C, iar aici cresteau portocale in copaci... Clima asta mediteraneana... Ce mi-ar fi placut sa locuiesc aici. In drumul nostru spre varful Palatinului l-am cunoscut si pe Julio, un pescarus localnic foarte flamand care scotea cele mai ciudate si infricosatoare sunete daca nu ii dadeai ceva de mancare. Nu refuza nimic din ce primea, de la paine, la ciocolata sau alune, ciugulind totul din palma turistilor entuziasmati. Am fost mirata sa vad ca printre tufisuri se ascundeau si papagali. Cred ca e ceva special cu papagalii in Roma pentru ca si apartamentul la care am stat era plin de tablouri, jucarii sau poze cu papagali. Iar pe proprietar il chema Pappagallo...

I havn't been everywhere, but it's on my list

NINA

#Cheap #Rome #Colosseum #Forumroman #Palatino #Italy

You Might Also Like:
DSC_0393_edited
IMG_4099
DSC_0497_edited
IMG_4107_edited
IMG_4069_edited
IMG_1102_edited
IMG_1100 (1)_edited

© 2017 by Travel with Nina.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now