Cum sa calatoresti ieftin: CAZARE


Cea de-a doua parte a seriei Cum sa calatoresti ieftin se axeaza pe un aspect care de cele mai multe ori acapareaza mare parte din buget, si anume cazarea. Anul trecut, pe vremea cand imi planificam excursia in Londra, am descoperit cea mai ieftina modalitate de cazare: AIRBNB. Ce este AIRBNB?! Este un site in care oameni din intreaga lume isi propun propriile locuinte spre inchiriere in regim hotelier. Exista 3 modalitati de cazare: Shared room, Private room si Entire home.


1. Shared room:

Se poate inchiria o camera in casa proprietarului, insa va trebui impartita cu alti chiriasi, la fel ca si baia, bucataria si alte spatii comune.


2. Private room:

Se inchiriaza o camera in casa proprietarului care poate avea sau nu baie proprie (de cele mai multe ori baia ceste comuna cu a gazdei). Camera are insa cheie si nu va fi impartita cu alti chiriasi necunoscuti.


3. Entire home:

Se inchiriaza intreaga locuinta (vila sau apartament), fara sa mai trebuiasca sa depinzi de alti "parteneri de cazare". Personal, pana acum, am optat doar pentru Entire home deoarece, fata de celelalte doua optiuni, aici exista intimitate si flexibilitate totala.


Modalitatea de plata este foarte sigura, fiind mediata de site. Se plateste cu PayPal, carduri de credit sau carduri de debit (Visa, MasterCard, Amex, Discover, JCB). In cazul in care gazda anuleaza rezervarea, clientul isi primeste toti banii inapoi in decurs de cateva zile, iar in cazul in care un client anuleaza excursia, atunci, in functie de tipul de anulare prestabilit de gazda la momentul rezervarii, se pot primi fie toti banii de cazare inapoi, mai putin taxa de administrae a siteului, fie nu se primeste niciun ban. Trebuie sa se verifice la inceput care este regula de anulare prestabilita de proprietar.


TRUC:

Desi daca se opteaza pentru o cazare de acest tip costurile excursiei se reduc substantial, exista un truc prin care pretul se poate micsora si mai mult! Tot ce trebuie facut este crearea unui cont pe AirbBnb dupa accesarea acestui link: www.airbnb.com/c/ninad925. Odata creat acest cont se va aplica automat 90 de lei reducere la prima calatorie, daca pretul final al cazarii este mai mare de 300 de lei. Un exemplu de cazare ales complet la intamplare (nici macar nu am fost aici) ar fi aceast apartament din categoria Entire home. Am ales aleatoriu 3 nopti de cazare (4-7 aprilie) in frumoasa capitala siciliana, Palermo, si pentru acest mini sejur, costul final pentru 3 persoane se ajunge la 539 lei (daca scadem din suma afisata reducerea de 90 de lei folosind codul). Deci 179 lei/persoana/sejur in Italia! Deci 60 de lei/noapte/persoana. Pretul este vizibil cu mult mai mic decat orice cazare de la hoteluri/pensiuni, aceasta diferenta de pret vazandu-se mai mult in strainatate. In Romania, preturile cazarilor de pe AirBnb pot fi similare cu cele de la hoteluri, dar depinde foarte mult si de orasul destinatiei, precum si de zona cazarii.


Un alt sfat este sa va uitati mereu la review-uri inainte de a alege o cazare. Trebuie luate in calcul parerile fostilor calatori, insa de cele mai multe ori aceste pareri sunt impartite. Daca unora li se pare respectiva cazare o alegere nefericita, altora li se poate parea excelenta datorita amplasarii, a spatiului larg sau a pretului. De exemplu, cand am fost in Amsterdam am ales un apartament care, desi era foarte mic, avand si bucataria si dormitorul in aceeasi camera, cu o baie cat o debara, a fost foarte avantajos datorita pretului mic si a cartierului central si sigur cu o rata scazuta a infractiunilor. Prin urmare, desi unii oaspeti ar fi putut comenta negativ in legatura cu spatiul mic al cazarii, eu am dat un review pozitiv pentru ca, in general, pe mine ma intereseaza mai mult pretul si zona decat aspectul camerei pe care o inchiriez.


Si Alex a fost foarte incantat de cazare pentru ca, asa cum am mai spus, zona era foate linistita si nu a trebuit sa se streseze noaptea desiguranta scuterului inchiriat. Cum se spune, "fiecare cu ce-l doare"...

Si pe deasupra mai avea si aer conditionat! :)

Un alt apartament pe care l-am inchiriat pe AIRBNB si de care am fost farte multumita a fost cel din Taormina, Sicilia. Aceasta cazare nu doar ca dispunea de un spatiu larg si luminos, ci avea si o priveliste superba asupra marii. In fiecare dimineata ieseam pe balcon si savuram un espresso tipic italian privind marea si orasul Tormina. Noi am platit un pret foarte mic pentru aceasta cazare, probabil la hotel o camera cu priveliste la mare fiind cel putin dublu, daca nu chiar si mai scump.

Prin urmare, sa aleg AIRBNB a fost cu siguranta cea mai buna alegere de cazare in toate destinatiile in care am fost si sunt sigura ca va fi si pe viitor in lucurile in care sper sa ajung cat mai curand.

I haven't been everywhere, but it's on my list!

Nina


You Might Also Like:
DSC_0393_edited
IMG_4099
DSC_0497_edited
IMG_4107_edited
IMG_4069_edited
IMG_1102_edited
IMG_1100 (1)_edited

© 2017 by Travel with Nina.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now